Tuntikuvaukset

 

Liikkari

Liikkari on 5-12-vuotiaiden lasten monipuolinen, tavoitteellinen ja hauska liikuntaohjelma.Tavoitteena ovat onnistumisen kokemukset ja liikunnan riemu turvallisesti toisia kunnioittaen. Liikuntaleikkikoulussa lapsi oppii kehon hallintaa, perusliikkeitä, yhdessäoloa sekä kokee oivaltamisen iloa ja onnistumisen elämyksiä. Liikuntaleikkikoulu kehittää lasten perusliikuntataitoja ennen varsinaisten lajitaitojen opettelua. toimiva Liikuntaleikkikoulu on pienten lasten monipuolinen liikuntaharrastus. Kaksi ryhmää 5-7 v ja 8-12v.

 

Eemelit

Temppukerhossa lapset pääsevät liikkumaan yhdessä vanhempansa kanssa! Tunti sisältää erilaisia leikkejä, temppuilua ja tekemistä. Opetellaan yhdessä lapselle hyödyllisiä motoriikka taitoja. Eemeleitä on  kaksi ryhmää 2-4 v ja 5-6v.

 


Palloilukerho

Palloilukerhossa päästään pelaamaan ja kokeilemaan erilaisia palloilulajeja. Yhdessä harjoitellaan pelien sääntöjä ja joukkuetaitoja. Tekniikkaharjoitusten lisäksi kehitämme lapsen perusmotoriikkaa. Tunti koostuu leikin kautta lämmittelystä, lajien tekniikkaharjoittelusta ja itse pelaamisesta. Kerhossa pelataan hyvällä mielellä yhdessä kaikkia kunnioittaen. Ryhmä on tarkoitettu sekä tytöille, että pojille.

 


Liiku, leiki, tanssi

Tunnilla opetellaan liikkumaan erilaisilla tyyleillä, leikitään ryhmässä sekä saadaan maistiasia erilaisista tanssityyleistä koko kehoa ja musiikkia hyödyntäen. Leikkimieliset harjoitteiden, liikesarjojen, temppuratojen sekä leikkien kautta lapsi oppii monipuolisesti kehonhallintaa, itseilmaisua, ryhmässä toimimista sekä liikunnan iloa. Ryhmiä on 3-4 ja 5-6 vuotiaille. Lapset ovat tunnilla ilman vanhempia.

 

 

Satujumppa 3-4v

Satujumppa on leikkimielinen tunti perheen pienimmille, jossa tavoitteena on kehittää lapsen motorisia perustaitoja, itseilmaisua sekä kehonhallintaa lorujen, leikkien ja erilaisten välineiden avulla. Tunnilla lapset saavat haastaa itseään erilaisten temppujen tekemisessä sekä musiikin tahdissa liikkumisessa. Tavoitteena myös tarjota lapsille onnistumisen kokemuksia ja mukavaa yhdessä liikkumista sekä toimintaa. Lapset ovat tunnilla ilman vanhempia.

 

 

Kid´s dance 7-8v 

Tunneilla harjoitellaan erilaisia tanssityylejä ja niihin sopivia liikkumistapoja erilaisten leikkien ja harjoitteiden kautta. Tunti sisältää monipuolisten liikesarjojen harjoittelua ja tekemistä lapsen omaa luovuutta ja itseilmaisua käyttäen. Tärkeintä on saada lapsille onnistumisen kokemuksia ja liikunnan iloa hyvän musiikin tahdissa.

 Dance mix 9-12

Mukavaa ja menevää tanssia ryhmässä. Tunnilla harjoitellaan musiikin tahdissa liikkumista, erilaisia tanssityylejä ja tanssillista tekniikkaa erilaisten harjoitteiden, leikkien sekä tanssisarjojen kautta. Tavoitteena käyttää monipuolisesti omaa kehoa ja kehittää lapsen luovuutta, kehonhallintaa ja musiikin tahdissa liikkumista. Iloista ja kannustavaa meininkiä hyvän musiikin ja tanssin parissa.

 

 

Telinevoimistelu

Tunnit järjestetään Linnanmaan liikuntahallin voimistelulohkossa.  Tunnit on tarkoitettu kaikentasoisille lapsille. Tunnilla harjoitellaan telinevoimistelun perusteita kullakin telineellä ikä- ja taitotason mukaan. Tunti aloitetaan lämmittelyllä, jonka jälkeen on rataosuus. Rataosuudella kierretään telineitä (permanto, trampoliini, rekit, puomi/paavo, renkaat ja köydet), joilla ohjaajat auttavat liikkeiden oppimista. Harjoitusten lopuksi pidetään yhteinen venyttelyosuus. Harjoitusten aikana tehdään myös erilaisia lihaskuntoharjoituksia ikätason mukaan. Tunnille kannattaa ottaa mukaan juomapullo ja pitkien hiusten tulee olla kiinni. 

 


Telinevoimistelun jatkoryhmät 10-12 vuotiaat

Ryhmä on tarkoitettu lapsille, joilla on taustaa jo lajista, sekä telinevoimistelun perusliikkeet hallussa (mm. kuperkeikat, kärrynpyörät, käsilläseisonta). Tunnilla harjoitellaan vaativampia liikkeitä ohjaajien avustuksella. Tunti aloitetaan lämmittelyllä, jonka jälkeen siirrytään telineille. Venyttelyt pidetään harjoitusten lopuksi. Lihaskuntoharjoitukset ovat olennainen osa treeniä. Jatkoryhmässä 10-12 vuotiailla on treenit muista ryhmistä poiketen 2 kertaa viikossa (to ja su). Tunneille kannattaa ottaa mukaan juomapullo ja pitkien hiusten tulee olla kiinni.